لیزر موی زائد, مقالات

لیزر موی زائد و الکترولیز: کدام بهتر است؟

لیزر الکس کوترا

لیزر موی زائد و الکترولیز دو روش محبوب از بین بردن موهای زائد با اثرات طولانی مدت هستند. هر دو با هدف قرار دادن فولیکول های مو واقع در زیر سطح پوست کار می کنند. با توجه به انجمن جراحی پوست آمریکا، لیزر موهای زائد با افزایش نزدیک به 30 درصدی نسبت به سال 2013 بیشتر از هر روش دیگری در از بین بردن موها مورد علاقه افراد است. اگرچه الکترولیز نیز محبوبیت خود را دارد، اما به اندازه لیزر موی زائد رایج نیست.

دستگاه های لیزر دایود olive و دستگاه لیزر الکس کوترا از بهترین دستگاه های لیزر موی زائد موجود در ایران هستند. در این مقاله از شرکت آریا لیزر ارائه دهنده خدمات رنت دستگاه لیزر در ایران، مزایا، خطرات و سایر دستورالعمل‌های مربوط به هر روش را بررسی می کنیم.

دستگاه لزر موی زائد

بیشتر بخوانید >> تفاوت دستگاه لیزر دایود و الکساندرایت

لیزر موهای زائد چگونه است؟

لیزر موهای زائد از تابش پرتو از طریق لیزرهای با حرارت بالا استفاده می کند. هدف این است که به فولیکول های مو آسیب برساند تا رشد مو به میزان قابل توجهی کاهش یابد. اگرچه این اثرات طولانی‌تر از روش‌های رفع موهای زائد خانگی مانند اصلاح است، اما لیزر درمانی نتایج دائمی ایجاد نمی‌کند. برای از بین بردن موهای زائد طولانی مدت باید چندین چندین جلسه لیزر درمانی را تکرار کنید.

فواید

  • لیزر موهای زائد تقریباً در هر جایی از صورت و بدن به جز ناحیه چشم شما انجام می شود. این باعث می شود این روش در کاربردهای آن همه کاره باشد.
  • همچنین زمان ریکاوری بسیار کمی وجود دارد. بعد از هر جلسه می توانید فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید.
  • اگرچه ممکن است موهای جدید همچنان رشد کنند، اما متوجه خواهید شد که موهای جدید ریزتر و نازک تر از قبل رشد می‌کنند. این بدان معنی است که وقتی رشد مجدد وجود داشته باشد به اندازه قبل به نظر نمی رسد.
  • اگر هم پوست روشن و هم موهای تیره داشته باشید، این روش بهترین نتیجه را دارد.

عوارض و خطرات

عوارض جانبی لیزر موهای زائد ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تاول و التهاب
  • ورم
  • تحریک پوست
  • تغییرات رنگدانه (معمولاً لکه های روشن در پوست تیره تر)
  • سرخی
  • عوارض جانبی جزئی مانند سوزش و قرمزی طی چند ساعت پس از انجام لیزر از بین می روند.

جای زخم و تغییر در بافت پوست از عوارض جانبی نادر است. شما می توانید خطر عوارض جانبی و آسیب دائمی پوست را با اطمینان از مراجعه به یک مرکز معتبر با دستگاه های لیزر بروز و استاندارد، به حداقل برسانید. انجام لیزر درسالن های زیبایی بسیار خطرناک است و اصلا توصیه نمی شود.

مراقبت های بعد و پیگیری

قبل از جلسه، متخصص پوست ممکن است از یک پماد ضد درد استفاده کند تا درد را به حداقل برساند. اگر همچنان درد دارید، با پزشک خود در مورد مصرف مسکن های بدون نسخه (OTC) صحبت کنید. پزشک شما همچنین ممکن است یک کرم استروئیدی برای درد شدید تجویز کند. بخاطر داشته باشید که لیزر موهای زائد درد ندارد و فقط احساس سوزن سوزن شدن روی پوست خود حس خواهید کرد.

علائم رایج، مانند قرمزی و تورم، ممکن است با استفاده از یخ یا کمپرس سرد در ناحیه آسیب دیده کاهش یابد.

لیزر موهای زائد رشد مو را غیرفعال می کند – به جای از بین بردن موها – بنابراین شما نیاز به درمان های بعدی دارید. درمان های یاداور منظم نیز نتایج را افزایش می دهد.

همچنین باید بعد از هر لیزر موهای زائد، به ویژه در ساعات اوج نور روز، قرار گرفتن در معرض نور خورشید را به حداقل برسانید. افزایش حساسیت به آفتاب ناشی از این روش شما را در معرض خطر آفتاب سوختگی قرار می دهد. حتماً هر روز از ضد آفتاب استفاده کنید. شرکت آریا لیزر پاسارگاد همچنین توصیه می کند برای جلوگیری از اختلالات رنگدانه در پوست برنزه شده، شش هفته قبل از لیزر موهای زائد از نور مستقیم خورشید دور بمانید.

قرار ملاقات های بعدی بستگی به نظر پزشک متخصص دارد. طبق گفته متخصصین کلینیک آریا لیزر، اکثر افراد هر چهار هفته یکبار، حداکثر تا شش بار، نیاز به درمان دارند. این جلسات به توقف رشد مو بعد از اولین جلسه لیزر موهای زائد کمک می کند. پس از این مرحله، شما همچنین باید برای قرار ملاقات با متخصص پوست خود مراجعه کنید. شما می توانید این کار را یک یا دو بار در سال بسته به نیاز خود انجام دهید.

هزینه ها

لیزر موهای زائد یک عمل زیبایی اختیاری در نظر گرفته می شود، بنابراین تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد. هزینه کلی بسته به تعداد جلسات مورد نیاز شما و نواحی لیزر متفاوت است. همچنین می توانید با متخصص پوست خود در مورد طرح پرداخت صحبت کنید.

توجه

اگرچه درمان خانگی لیزر موهای زائد ممکن است از نظر هزینه جذاب باشد، اما ایمن یا موثر بودن آن ثابت نشده است.

لیزر موی زائد با الکترولیز

الکترولیز یکی دیگر از روش های حذف موهای زائد است که توسط متخصص پوست انجام می شود. همچنین رشد مو را مختل می کند. این فرآیند با قرار دادن یک دستگاه اپیلاتور در پوست انجام می شود. از فرکانس های رادیویی موج کوتاه در فولیکول های مو برای جلوگیری از رشد موهای جدید استفاده می کند. این به فولیکول های مو آسیب می رساند تا از رشد جلوگیری کند و باعث ریزش موهای موجود می شود. با این حال، برای هر دو روش لیزر موی زائد و الکترولیز برای بهترین نتایج، مشورت با پزشک متخصص الزامی می باشد.

فواید

الکترولیز علاوه بر ایجاد نتایج دائمی تر، بسیار متنوع است. این می تواند به مهار رشد موهای جدید برای انواع پوست و مو کمک کند. الکترولیز همچنین ممکن است در هر نقطه از بدن از جمله ابروها استفاده شود.

عوارض و خطرات

عوارض جانبی جزئی شایع هستند، اما در عرض یک روز از بین می روند. شایع ترین علامت قرمزی خفیف ناشی از تحریک پوست است. درد و تورم نادر است.

عوارض جانبی شدید احتمالی عبارتند از عفونت ناشی از سوزن های غیراستریل استفاده شده در طول عمل و همچنین اسکار. مراجعه به یک متخصص پوست می تواند خطرات را به حداقل برساند.

مراقبت های بعد و پیگیری

نتایج الکترولیز به دلیل تخریب فولیکول مو دائمی است. در تئوری، داشتن فولیکول های مو آسیب دیده به این معنی است که هیچ موی جدیدی قادر به رشد نیست.

این نتایج تنها در یک جلسه به دست نمی آیند. درناحیه ای از بدن که موهای زخیم یا اینکه وسعت زیادی دارن دفعات بیشتری باید به پزشک مراجعه کرد.

طبق گفته متخصصان آریا لیزر، اکثر افراد برای دستیابی به نتایج مطلوب نیاز به جلسات پیگیری هر هفته یا دو هفته یکبار دارند. هنگامی که موها از بین رفت، دیگر نیازی به مراجعه برای انجام الکترولیز نیست.

بیشتر بخوانید >> حذف دائم موهای زائد

هزینه ها

 مبلغی که پرداخت می کنید بستگی به اندازه منطقه تحت درمان و تعداد پیگیری های مورد نیاز دارد. برخی از پزشکان نرخ ساعتی دریافت می کنند. الکترولیز با هر بار مراجعه هزینه کمتری دارد، اما ممکن است جلسات بیشتری نسبت به لیزر درمانی داشته باشید.

کدام روش بهتر است؟

لیزر موی زائد و الکترولیز هر دو در مقایسه با اصلاح، اثرات ماندگارتری دارند. اما در ایران لیزر موهای زائد بشتر مورد استفاده هستند. نتایج دائمی تر هستند. لیزر موی زائد با الکس سرد کوترا خطرات و عوارض جانبی کمتری را به همراه دارد و نیازی به درمان های یادآور طولانی مورد نیاز برای لیزر موهای زائد نیست.

نکته منفی این است که الکترولیز باید در جلسات بیشتری انجام شود. مانند لیزر موهای زائد نمی تواند مناطق بزرگ را به یکباره پوشش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *