واریس چیست؟
رگ های واریس که به عنوان واریس شناخته میشوند، زمانی رخ میدهند که رگهای شما بزرگ، گشاد و پر از خون شوند. وریدهای واریسی معمولاً متورم و برجسته به نظر می رسند و رنگ بنفش مایل به آبی یا قرمز دارند. آنها اغلب دردناک هستند. این عارضه به خصوص در زنان بسیار شایع است. حدود 25 درصد از کل بزرگسالان واریس دارند. در بیشتر موارد، رگ های واریسی در قسمت پایین ساق پا یا ران ها ظاهر می شوند.
درمان رگ های واریسی با لیزر الکس سرد کوترا
علل واریس
واریس زمانی اتفاق می افتد که رگ ها به درستی کار نمی کنند. وریدها دریچه های یک طرفه دارند که از جریان خون به سمت عقب جلوگیری می کند. هنگامی که این دریچه ها از کار می افتند، خون به جای رفتن به سمت قلب، در رگ ها شروع به جمع شدن می کند. سپس رگ ها بزرگ می شوند. رگهای واریسی اغلب پاها را تحت تأثیر قرار می دهند. رگهای آنجا دورترین رگها از قلب شما هستند و گرانش جریان خون را به سمت بالا سختتر میکند.
برخی از علل بالقوه واریس عبارتند از:
- بارداری
- یائسگی
- سن بالای 50 سال
- ایستادن برای مدت طولانی
- چاقی
- سابقه خانوادگی واریس
علائم واریس
علائم اولیه رگ های واریس، رگهای بدشکل بهشدت قابل مشاهده هستند که معمولاً روی پاهای شما هستند. همچنین ممکن است درد، تورم، سنگینی و درد در اطراف یا اطراف وریدهای بزرگ شده داشته باشید. در برخی موارد، ممکن است دچار تورم و تغییر رنگ شوید. در موارد شدید، سیاهرگ ها می توانند به میزان قابل توجهی خونریزی کنند و زخم ایجاد شود.
تشخیص واریس
پزشک شما احتمالاً پاها و وریدهای قابل مشاهده را در حالی که نشسته یا ایستاده اید برای تشخیص واریس معاینه می کند. آنها ممکن است از شما در مورد هر گونه درد یا علائمی که دارید بپرسند. همچنین ممکن است پزشک بخواهد برای بررسی جریان خون شما سونوگرافی انجام دهد. این یک آزمایش غیرتهاجمی است که از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده می کند. این به پزشک شما اجازه می دهد تا نحوه جریان خون در رگ های شما را ببیند.
بسته به محل، سونوگرافی ممکن است برای ارزیابی بیشتر رگهای شما انجام شود. در طی این آزمایش، پزشک رنگ مخصوصی را به پاهای شما تزریق می کند و از ناحیه مورد نظر با اشعه ایکس عکس می گیرد. رنگ بر روی اشعه ایکس ظاهر می شود و به پزشک شما دید بهتری از نحوه جریان خون شما می دهد. آزمایشاتی مانند اولتراسوند یا وریدوگرافی کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که اختلال دیگری مانند لخته شدن خون یا انسداد باعث درد و تورم در پاهای شما نمی شود.
درمان و پیشگیری از واریس
به طور کلی، پزشکان در درمان واریس محافظه کار هستند. احتمالاً به شما توصیه می شود که به جای استفاده از درمان های تهاجمی تر، تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید.
تغییر سبک زندگی
تغییرات زیر ممکن است به جلوگیری از تشکیل یا بدتر شدن رگ های واریسی کمک کند:
- از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید.
- کاهش وزن یا حفظ وزن سالم.
- برای بهبود گردش خون خود ورزش کنید.
- از جوراب های فشرده یا جوراب ساق بلند استفاده کنید.
- اگر قبلاً واریس دارید، باید این اقدامات را برای جلوگیری از واریس جدید انجام دهید. همچنین باید هر زمان که در حال استراحت یا خواب هستید پاهای خود را بالا بیاورید.
فشرده سازی
پزشک ممکن است به شما توصیه کند که جوراب واریس یا جوراب فشرده مخصوص بپوشید. اینها فشار کافی روی پاهای شما وارد می کنند تا خون راحت تر به قلب شما برسد. آنها همچنین تورم را کاهش می دهند. سطح فشرده سازی متفاوت است، اما بیشتر انواع جوراب های فشاری در داروخانه ها یا فروشگاه های لوازم پزشکی موجود است.
عمل جراحی
اگر تغییرات سبک زندگی موثر نبود، یا اگر رگهای واریسی شما درد زیادی ایجاد میکنند یا به سلامت کلی شما آسیب میرسانند، پزشک ممکن است یک روش تهاجمی را امتحان کند. بستن ورید و استریپینگ یک درمان جراحی است که نیاز به بیهوشی دارد. در طول این عمل، جراح شما بریدگی هایی در پوست شما ایجاد می کند، ورید واریسی را برش می دهد و آن را از طریق برش ها برمی دارد. اگرچه انواع به روز شده جراحی های برداشتن ورید توسعه یافته است، اما به دلیل وجود گزینه های جدیدتر و کمتر تهاجمی، کمتر انجام می شوند.
بیشتر بخوانید : لایه برداری با لیزر CO2
سایر گزینه های درمانی
در حال حاضر، طیف گسترده ای از گزینه های درمانی کم تهاجمی برای واریس در دسترس است. این شامل:
- اسکلروتراپی، با استفاده از تزریق مواد شیمیایی مایع یا فوم برای مسدود کردن ورید بزرگتر
- میکرواسکلروتراپی، با استفاده از تزریق مواد شیمیایی مایع برای مسدود کردن وریدهای کوچکتر
- درمان لیزری، با استفاده از انرژی لیزر برای مسدود کردن ورید با لیزر ND:YAG
- درمان فرسایشی درون وریدی، با استفاده از امواج گرما و فرکانس رادیویی برای مسدود کردن ورید
- جراحی آندوسکوپی ورید، با استفاده از یک دوربین کوچک روشن که از طریق یک برش کوچک برای مسدود کردن ورید وارد میشود.
همیشه باید قبل از انتخاب روش در مورد گزینه های درمانی و خطرات خود با پزشک خود صحبت کنید. روش توصیه شده می تواند به علائم، اندازه و محل واریس بستگی داشته باشد.
چشم انداز افراد مبتلا به رگ های واریس
رگ های واریس معمولاً با گذشت زمان بدتر می شوند. این درست است حتی اگر تغییرات لازم در سبک زندگی را برای کنترل آنها و مدیریت درد خود ایجاد کنید. اگرچه ممکن است نامناسب باشند، اما معمولاً هیچ مشکل پزشکی طولانی مدت ایجاد نمی کنند.
در برخی موارد، وریدهای واریسی میتواند منجر به زخم در پاها، لخته شدن خون یا التهاب مزمن شود. اگر یک مورد شدید دارید، رگ های شما ممکن است پاره شوند.
در صورت بروز هر یک از این علائم باید به پزشک مراجعه کنید. سپس آنها ممکن است اتخاذ یک رویکرد تهاجمی تر، مانند جراحی یا سایر مداخلات را پیشنهاد کنند.
سوالات متداول در خصوص رگ های واریسی
علل اصلی واریس چیست؟
وریدهای واریسی معمولاً به دلیل ضعیف بودن دیواره سیاهرگ ها و دریچه ها ایجاد می شوند. در داخل رگهای شما دریچههای یک طرفه کوچکی وجود دارد که برای عبور خون باز میشوند و سپس برای جلوگیری از برگشت خون بسته میشوند. گاهی اوقات دیواره وریدها کشیده می شود و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و باعث ضعیف شدن دریچه ها می شود.
آیا می توانید از شر رگ های واریسی خلاص شوید؟
درمان با لیزر و یا تزریق انجام می شود. یک پزشک متخصص به رگ های واریسی محلول یا فومی تزریق می کند که باعث زخم شدن و بسته شدن آن رگ ها می شود. در عرض چند هفته، وریدهای واریسی درمان شده باید محو شوند. ممکن است لازم باشد همان رگ بیش از یک بار تزریق شود. اسکلروتراپی نیازی به بیهوشی ندارد و می توان آن را در مطب انجام داد
چه زمانی باید نگران واریس باشم؟
برای چه چیزی باید تماشا کرد. اگر درد دارید یا متوجه تورم یا تغییر رنگ در ساق پاهایتان شدید، اینها می تواند نشانه مشکل جدی تری باشد و باید با پزشک مشورت کنید. علائم دیگر ممکن است شامل سوزش، گرفتگی، خارش یا ضربان در پاها باشد و برخی ممکن است سندرم پای بیقرار را تجربه کنند.
1 دیدگاه در “همه چیز درباره رگ های واریسی”